تماشای طولانی مدت تلویزیون وافزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی-عروقی

تماشای تلویزیون یکی از فعالیت های روزانه و متعارفی است که افراد علاوه بر کار و خواب در دنیای امروز انجام می دهند، اما دیگر وقت تغییر این عادت فرا رسیده است . مطابق تحقیقات محققین دانشکده ی بهداشت عمومی  هاروارد، تماشای طولانی تلویزیون سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی-عروقی و مرگ زود هنگام می شود.

نتایج این تحقیقات در مجله ی (june,15,2011) the journal of the American Medical Association به چاپ رسید.

به گفته ی پرفسور Frank Hu : ما نه تنها باید فعالیت فیزیکی را افزایش دهیم بلکه شیوه ی زندگی ساکن و کم تحرک را نیز باید تغییر دهیم به خصوص تماشای طولانی مدت تلویزیون را باید شدیداً کاهش دهیم . بسیاری از مردم در سراسر جهان زمان خود را بین کار، خواب و تماشای تلویزیون تقسیم می کنند برای مثال در اروپا 40 درصد از وقت روزانه ی آزاد مردم برای تماشای تلویزیون صرف می شود . در استرالیا 50درصد از وقت روزانه ی آزاد مردم برای این کار صرف می شود. بر این اساس 3 تا 4 ساعت از وقت افراد به تماشای تلویزیون می گذرد( در آمریکا متوسط ساعات تماشای تلویزیون 5 ساعت است).

بر اساس مطالعات قبلی تأثیرات منفی تماشای تلویزیون بر سلامت افراد شامل: کاهش میزان فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی ناسالم و خوردن بیشتر مواد غذایی است. دکتر Hu و دانشجوی دروه دکتری او به نام Anders Grǿntved به متاآنالیز تحقیقات انجام شده در این زمینه از سال 1970 تا 2011 پرداختند و متوجه ارتباط تماشای تلویزیون و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی – عروقی و مرگ زود هنگام شدند.

آنهابه بررسی 8 تحقیق در آمریکا ، اروپا و استرالیا پرداختند.

نتایج نشان داد که تماشای تلویزیون بیش از 2 ساعت در روز با افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.اختصاص بیش از 3 ساعت در روز به تماشای تلویزیون سبب افزایش خطر مرگ زود هنگام (Premature death) می شود.

به ازاء هر دو ساعت افزایش تماشای تلویزیون در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی-عروقی و مرگ زود هنگام به ترتیب 20 و 15 و 13درصد افزایش می یابد.

بر اساس آمارشیوع بیماریها در آمریکا، پرفسور  Hu و دکتر Grǿntved تخمین زدند افزایش تماشای تلویزیون به میزان 2 ساعت در روز سبب پیدایش 176 مورد جدید ابتلا به دیابت  و 38 مورد جدید بیماری قلبی عروقی مرگبار از هر 100 هزار نفر درسال می گردد و سبب 104 مورد مرگ و میر از میان مرگ های به وقوع پیوسته می شود.

پرفسور Hu نتیجه گیری می کند که دلیل این وقایع مرتبط با چاقی است که به دلیل رفتارهای تغذیه ای ناسالم و کاهش میزان فعالیت فیزیکی سبب افزایش ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی عروقی می شود.زندگی بی تحرک و تماشای تلویزیون به مدت طولانی فاکتورهای خطر بسیار مهمی هستند که می توانند تغییر یابند. چنانچه نحوه ی زندگی و عادات تغذیه ای تغییر کند در حقیقت خطر ابتلا به چاقی و به دنبال آن دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی-عروقی کاهش می یابد.

به گفته ی پرفسور Hu: تحقیقات بیشتری درمورد تأثیرات استفاده گسترده ی از وسایل ارتباط جمعی جدید بر روی تعادل انرژی و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن باید صورت گیرد.

منبع : www. Sciencedaily. com